Всичко е възможно, стига само да го пожелаеш!

www.zdrave123.com

 
  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта

Защо мъжете и жените решават да отслабнат?

 

Всички знаем, че наднорменото тегло е вредно за здравето ни, но какво всъщност ни тласка към решението да отслабнем?

 

Изследване откри, че мъжете и жените избират диетите поради  различни причини.

Докато жените се мотивират да се разделят с излишните килца да подобрят външния си вид, то мъжете отслабват, защото не се чувстват добре с тлъстинките. Ако жените действат по-скоро, то мъжете обикновено изчакват да натрупат повече килограми, докато се решат да променят своите хранителни навици или да започнат да правят упражнения. Мъжете по-често предпочитат да се справят с натрупаните килограми чрез физически дейности, а жените по-скоро се фокусират върху това с което се хранят. Въпреки, че редовните физически упражнения също са важни, обърнете повече внимание върху подобряване качеството на храната, която приемате, защото това дава по-добри резултати в дългосрочен план.


Какво можем да научим от французите за стройната фигура?
Въпреки факта, че френската кухня използва много сметана, масло, сирена и меса, французите имат най-ниско ниво на затлъстяване, те живеят по-дълго и имат по-малка смъртност от сърдечни заболявания. Те не са обсебени от спазване на диети или спортуване. От години учените изследват така наречения "френски парадокс".


Първоначално се е предполагало, че основната мотивация на французите да бъдат слаби е, че искат да изглеждат добре по бельо, защото се знае, че в Париж има толкова магазини за бельо, колкото и фурни/пекарни, които действат като постоянна аларма за ползите да бъдеш строен.
Французойките се притесняват повече от това дали ще могат да облекат любимата си рокля, отколкото от това какво показва кантара (т.е.колко тежи).


Французите са големи ценители на вкусната храна и предпочитат качеството пред количеството. Храненето е социална дейност, при нея не се бърза, съставките са внимателно подбрани и приготвени с любов. Семейството се прибира в къщи за обяд и вечеря, а обядът може да трае и два часа. Те се стремят качеството да преобладава над количеството. Фокусират се върху непреработената храна. Французойките предпочитат едно кубче богат тъмен, истински шоколад, отколкото цял по-нискокачествен шоколад. Ароматно, изтънчено вино, но не прекалено много - французите просто не се напиват. След задълбочено проучване, учените от Университета в Пенсилвания стигнали до заключението, че французите са по-слаби от американците, тъй като те ядат по-малко, порциите са по-малки.

Може да се обобщи, че французите са мотивирани да се тънки, защото отделят време да се насладят на приготвянето и консумирането на непреработена качествена храна, поднесена с любов, но не ядат твърде много.


И така, за да бъдеш здрав и слаб е необходимо да се храниш с първокачествени, богати на хранителни вещества продукти каквито са водораслите, коластрата, ечемика и мака мака, не изключвайте всички мазнини от диетата, включете незаменимите мастни киселини (Омега-3 и Омега-6), наслаждавайте се на живота, бъдете с тези, които обичате и често минавайте покрай магазини за бельо.

"Поддържането на постоянни нива на кръвната захар е може би най-важния фактор за поддържането на енергийните нива и теглото". Патрик Холфорд


Значение на балансираните нива на кръвната захар.

Често, чувстваме, че емоционално и физически можем да бъдем и по-добре, това се дължи на колебанията в нивата на кръвната захар, а решението е сравнително лесно. Също е добре да се уверим, че често консумираме малки количества храна. Да избягваме захарта и рафинираната храна и да включим много пресни зеленчуци към менюто си.


С продуктите Лайтън-Ъп и Супер Енергийна храна може да се заместят от едно до две хранения дневно, а организма получава всички необходими хранителни вещества.

Препоръчително е освен ограничаваното или изключването на захарните изделия от менюто, последното хранене да не е по-късно от 19.00 часа.

Водораслите  АФА (AquaSource водорасли) и водораслите в Морска Енергия осигуряват широк спектър хранителни елементи, без да натоварват организма и могат да бъдат много полезни в борбата за поддържане на здравословно тегло.

 

Ако имате въпроси обадете се: Ангелина Генина 0893 4131 78 или попълнете формата за контакти.

 
сподели ме

Хранителни добавки от AquaSource