Всичко е възможно, стига само да го пожелаеш!

www.zdrave123.com

 
  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Е-поща Печат

Колко важна започва да става храната с възрастта?

С напредването на възрастта телата ни се променят в много отношения. Някои от тези промени настъпват във външността и са доста очевидни. Вътрешните промени, от своя страна, се отразяват на общата ни физиология и химия на организма.

Структурни промени

С годините започваме да губим все повече мускулна маса и сме в състояние да произвеждаме все по-малко протеинова тъкан. Стареенето може да забави реакцията на имунната система при производството на антитела. Наред с това намалява и костната плътност. През посл

едните години все по-разпространени са костните заболявания, както при мъжете, така и при жените. Основната причина за това е липсата на минерали в храната ни. Храносмилането се влошава значително.

Измененията свързани със остаряването засягат ендокринната, нервната и сърдечно-съдовата системи. Повишава се образуването на свободни радикали, общата жизненост се понижава вследствие на по-слабото образуване на АТФ /главен източник на енергия/.

Последствията са понижена работоспособност, влошено състояние на кожата, лигавиците, жлезите с вътрешна секреция и кръвоносните съдове, повишен риск от инфаркт и инсулт, остеопороза, депресия и д

р.

Получава се така, че когато човек трябва да се радва на плодовете на своите усилия, да помага на децата си, да гледа внуците започва да посещава често поликлиниките и болниците.

Според проучване, проведено неотдавна от американската администрация по стареенето, се сочи, че 87% от възрастовото население страда от хронични заболявания или неразположения, които биха могли, поне частично, да бъдат подобрени чрез по-добро хранене. Тази шокираща статистика ясно показва степента, до която здравословното, питателното и балансирано хранене е било подценено като част от здравословния начин на живот.

Правилното хранене е важно за всеки, но поддържането на балансирано хранене е критично за оптималното здраве на възрастния човек.

"Ако знаех, че ще живея толкова дълго, бих положил по-сериозни грижи за себе си".Изказване на американския музикант Юби Блейк на 96-я му рожден ден.

 

Поради промените в начина на живот и забавения метаболизъм, е важно да обърнете внимание за това как се храните, както и с какво се храните. За да поддържате теглото и доброто си здраве е необходимо да се фокусирате върху ефективното хранене. Това означава избор на храни с максимална хранителна стойност, а не с безброй калории.

Специални хранителни препоръки:

1. Хранете се с пълноценни, натурални, свежи, пресни храни, каквито са плодовете и зеленчуците (цели зърна, ядки, бобови растения и здравословни източници на протеин - домашни птици, риба, яйца, тофу).


2. Яжте богати на калций храни,

каквито са тъмно зелените листни зеленчуци (зеле, къдраво зеле и броколи).

3.Консумирайте продукти, богати на фибри и пробиотици, избягвайте зависимостта от разхлабителни.

4. Не забравяйте да пиете вода.

5. Разхождайте се достатъчно на слънце, за да задоволите нуждата на организма от витамин D.

6. Избягвайте пържената или мазна храна, особено наситените мазнини. Вместо това използвайте масла с високо съдържание на полиненаситени мазнини, каквито са зехтина, слънчогледовото и соевото олио. При необходимост приемайте допълнително мастни киселини.

7. Хранете се с по-малко захар, тестени храни, сладкиши и т.н. тъй като те осигуряват само празни калории и обременяват организма да поддържа стабилни нива на кръвната захар.

 

С нарастването на възрастта е силно препоръчително да се приемат допълнително пълноценни хранителни добавки.

Приема на правилна храна и натурални хранителни добавки ще ви помогне дълги години да се радвате на добро здраве.

Ако не се приемат достатъчно жива храна, важни аминокиселини, адекватно количество протеини няма как човек да се чувства здрав.

Непълното усвояване на храната води до дефицит, изтощение и заболяване някъде в тялото.

В червата виреят 500 вида бактерии. Добрите помагат за това да разграждаме и усвояваме храната и трябва да внимаваме те да са в необходимото количество. В днешното напрегнато ежедневие много лесно може да се случи лошите бактерии да започнат да доминират над добрите.

За да осигурим достатъчно количество от добрите бактерии добре е да приемаме хранителни добавки на тази основа и да включим определени храни като истинското кисело мляко (заквасено с жива закваска), да приемаме ферментирали храни и пребиотици: цикория, артишок, чесън, бяла ряпа, глухарче (млечка), моркови, дюля, кайсии, портокали, ябълки.

 

Съществуват много теории за "правилна диета и хранене" и "подходящи хранителни добавки", а понятието "човекът е това, с което се храни", е широко разпространено сред експертите по хранене. В действителност ние - хората, сме това, което абсорбираме, а в много случаи ние абсорбираме само малка част от многото храни, витаминови и минерални добавки, които консумираме. Много от тях се произвеждат по химичен начин. Повечето от добавките представляват синтетични комбинации от изолирани витамини и минерали със структура, която е различна от тази при пълноценните храни, тялото не успява да ги разпознава като храна и не ги абсорбира напълно. В мрежата се предлагат много хранителни добавки, но те не предлагат комбинацията и синергията на съставки, които предлагат продуктите на АкваСорс. Не на последно място: важно е по каква технология се произвеждат тези натурални добавки за дa се запазят хранителни стойности.

 

0893 4131 78- Ангелина Генина, дистр.№ 50026641

 
сподели ме

Хранителни добавки от AquaSource